4 STAPPEN NAAR HET BEREIKEN VAN JOUW DROMEN/DOELEN

nieuwsbrief november 2021

4 stappen om af te rekenen met je angst in het bereiken van jouw dromen/doelen.

We willen allemaal grote dingen bereiken in het leven. Als je echter de meeste mensen vraagt waarom ze geen actie ondernemen om die dingen daadwerkelijk te bereiken zullen ze je vertellen hoe moeilijk het allemaal is. Ze hebben 1001 excuses waarom het niet kan. Deze belemmeringen zijn slechts een resultaat van de angst die ze zelf creëren in hun brein.

Het probleem is dat als je deze angst in je hoofd blijft herhalen je niet in staat bent ook maar iets te bereiken. Als je begint te werken aan het elimineren van deze angsten kun je ervan uitgaan dat je op weg bent naar het bereiken van je doelen. Kijk dus je angst in de ogen en pak hem aan!

1. Weiger om je negatieve gedachten te geloven

Als je denkt aan het bereiken van jouw dromen en doelen, zal je brein bijna automatisch een lijst met dingen opsommen waarom jij jouw doel niet zal kunnen behalen. Door te leren niet te luisteren naar deze lijst met negatieve gedachten en je brein te focussen op het aanleggen van een lijst met positieve gedachten ben je in staat actie te ondernemen in het bereiken van jouw dromen en doelen. Zorg dus dat je er altijd zeker van bent dat jij niet gelooft in de negatieve dingen die je brein je voorhoudt.

2. Train je brein om positief te denken

Als je je brein traint om alleen positief te denken, kun je ervan uitgaan dat je altijd positief bent over jouw dromen en doelen. Zo lijken ze veel makkelijker te bereiken en onderneem je veel sneller actie.

3. Realiseer je eigen potentie

In plaats van te denken dat je niet in staat bent ook maar iets te bereiken, moet je je bewust worden van al je potentie. Alleen als je je hier bewust van bent ben je in staat je dromen en doelen te bereiken. Daarom moet je consequent bezig blijven met het realiseren van jouw potentie. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je continu in staat bent je dromen en doelen te bereiken.

4. Continue verbetering

Met je huidige set van kwaliteiten en inzet, ben je misschien nooit in staat om je dromen en doelen te bereiken. Dat is waarom je continu moet proberen deze te verbeteren. Want als je continu bezig bent met het verbeteren van je inzet en kwaliteiten ben jij in staat om jouw dromen doelen te bereiken!!