Bars & Mind behandeling en/of traject

Neem contact op

Een Bars & Mind behandeling en/of traject. Wat is dat nu precies?

In en rond je hoofd zitten 32 drukpunten die energiebanen vormen. Deze drukpunten en energiebanen noemt men in het Engels ‘Bars’. Op deze drukpunten zitten bepaalde thema’s en al je overtuigingen, conclusies en emoties daarover opgeslagen die zich vertalen in vaste gedachten- en gedragspatronen. Door deze drukpunten (Bars) in een bepaalde combinatie en volgorde aan te raken gedurende een bepaalde tijd, ontladen deze drukpunten zich waardoor je jouw belemmerende gedachten, conclusies en overtuigingen hierover loslaat. Dat gebeurt zonder dat je daar zelf actief iets voor hoeft te doen of eerst weer door de pijn heen moet gaan. Er wordt als het ware voor jou opgeruimd in je hoofd wat jou niet meer dient of overbodig geworden is en dus belemmerd.

Veel van onze gedachten, conclusies en overtuigingen zijn namelijk overbodige rommel en ballast die ons belemmeren in ons dagelijkse leven doordat ze drukte, chaos en/of stress veroorzaken in ons hoofd en eigenlijk geen nut of toegevoegde waarde meer voor ons hebben. Door deze overbodige ballast dan op te ruimen en los te laten ervaar je letterlijk weer meer ruimte en rust in je hoofd, waardoor je minder last hebt van stress of spanningsgerelateerde klachten, depressie of Burnout en beter kunt slapen.

Tijdens een Bars & Mind behandeling worden er naast de 32 Bars drukpunten ook nog enkele drukpunten toegevoegd uit de acupunctuur en acupressuur, in combinatie met NLP Coaching, Rationeel Emotieve Therapie en Hypno Therapie. Hierdoor krijg je beter, meer en sneller inzicht in jezelf, je drijfveren en motivaties en in je achterliggende overtuigingen, redenen en gevoelens van je gedrag en handelen.

Veel mensen vergelijken een Bars & Mind behandeling met het opschonen van de harde schijf van een computer en voelen zich na een paar behandelingen alsof ze gereset zijn.

Monique van Kemenade

Loopbaancoach en specialist hoogbegaafdheid

Ik geloof erin dat je door meer zelfkennis en zelfacceptatie, meer zelfvertrouwen en levensgeluk krijgt en daar help ik iedereen graag bij.

Of je nu hoogbegaafd bent of niet, iedereen kent weleens het gevoel dat je hoofd letterlijk zo vol zit of dat je zo gestrest bent en je maar blijft piekeren en malen in je hoofd en je gewoon niet meer tot rust komt. Soms ook zitten bepaalde overtuigingen en emoties zó diep geworteld (we spreken dan van trauma’s) dat je er met coaching bijna niet of heel moeizaam bij kunt komen. In zulke gevallen helpt een Bars & Mind behandeling dan heel goed en kan ik vaak al veel sneller en gemakkelijker tot de kern van de oorzaak komen en het ook daar aanpakken zonder dat men daar zelf actief en bewust aan hoeft mee te helpen. Daarom ben ik de Bars & Mind behandelingen en trajecten gaan inzetten als speciale behandelingstechniek. Het enige dat ik daarvoor van je vraag is:

Het enige dat ik daarvoor van je vraag is je bereidheid om los te laten wat je niet langer dient of zelfs tegenhoudt, zodat er weer rust en ruimte komt in je hoofd en leven voor nieuwe ervaringen en herinneringen.

Hoe ziet een Bars & Mind behandeling eruit?

Een Bars & Mind behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Hierbij lig je al die tijd op je rug op een comfortabele massagetafel met een extra kussentje onder je hoofd. Het enige wat je uitdoet zijn je schoenen, verder houd je gewoon je kleren aan en lig je desgewenst nog onder een dekentje. Je hoeft verder niets te doen of te denken. Je mag je ogen dicht doen of open houden, net wat jij zelf het prettigste vindt. Een Bars behandeling vindt meestal in alle rust en stilte plaats, maar bij een Bars & Mind behandeling vinden meestal juist ongemerkt hele diepgaande gesprekken plaats die onbewust veel mooie en belangrijke inzichten geven om iets te begrijpen of te kunnen plaatsen om vervolgens los te kunnen laten.

Door een Bars & Mind behandeling gaan je hersenen naar het Thèta niveau (het niveau vóórdat je in een diepe slaap terecht komt) waardoor mensen soms zo ontspannen worden dat ze zelfs in slaap vallen en ook dat kan en mag gewoon en heeft geen negatieve invloed op het effect of resultaat van de behandeling. Op Thèta niveau ben je je niet meer bewust van tijd en ruimte en kan je je intuïtie benutten. Hypnose bevindt zich ook op dit niveau en indien dit vooraf is besproken en toegestaan pas ik ook gelijktijdig Hypnotherapie  toe om nog dieper te kunnen komen tijdens het aanraken van bepaalde drukpunten om trauma’s op die thema’s  echt aan te kunnen kijken en los te laten. Ook zijn een aantal drukpunten uit de acupunctuur en acupressuur in combinatie met NLP Coaching en Rationeel Emotieve Therapie en Hypno Therapie aan de Bars drukpunten toegevoegd, om de behandeling nog effectiever te maken en sneller tot betere resultaten te  komen.

Heb je vragen over een Bars & Mind behandeling en/of traject of wil je er één volgen?

Neem contact met ons op.

Coaching is key

Investeren in training, zonder te zorgen dat je het geleerde ook echt in praktijk brengt. Dat is toch zonde? Bij Coachweb zorgen we dat je investering écht waarde krijgt. Bij ons weet je zeker dat het geleerde (training) onderdeel wordt van jouw werkwijze (coaching). Sterker nog: we helpen je om jezelf iedere dag te blijven uitdagen, waarbij je nieuwe vaardigheden je helpen. Excuses? Die verdwijnen naar de achtergrond. Wat voortaan centraal staat, is het resultaat.

Samen realiseren we groei!
Customers and coaches connected 

Wanneer zet je coaching in?

Coaching betekent groei. Groeien kan een hele uitdaging zijn. Soms is het bijvoorbeeld lastig om je spreekwoordelijke voet van de rem te halen. Je bent niet tevreden met de huidige situatie. Je zit niet lekker in je vel, of misschien maak je je we zorgen om een dreigend (arbeids)conflict. Je weet dat het anders moet en dat wil je ook, maar hoe?

Tijd om een coach in te schakelen. Om samen te kijken naar wie jij bent. Waar ben je goed in? Wat doe je graag? Maar ook: waar belemmer je jezelf? Hoe reëel zijn je toekomstdromen? Je coach helpt je jezelf beter te leren kennen. Jullie brengen in kaart wat belangrijk voor je is onderzoeken wat jouw kracht voor anderen is. Zo krijg je zicht op je talenten en ambities en leg je de basis voor je persoonlijke actieplan!

Een coach die bij je past

Coachweb biedt een aantal coachingspakketten aan. Jij kiest simpelweg het pakket dat bij je past. Ook zorgen we voor een coach die je begrijpt en met wie je een klik hebt. Natuurlijk zijn ze allemaal hoogopgeleid en aangesloten bij brancheverenigingen, maar minstens zo belangrijk is een goede match. Tijdens een (vrijblijvend) intakegesprek maak je nader kennis met de coach die we voor je selecteren. Als je coach bij je past, starten we het traject!