Goede voornemens vs realistische doelen

Het is weer zover. Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat is steevast het moment voor het maken van goede voornemens.
nieuwsbrief december 2021

Goede voornemens vs realistische doelen

Het is weer zover. Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat is steevast het moment voor het maken van goede voornemens.

Heb jij ze al gemaakt?

Of geloof je net als wij niet in startdatum 1 Januari?

Want waarom wachten als je meteen actie kunt ondernemen. Van uitstel komt afstel. En het ik begin volgende week wel is voor losers.

Laten we beginnen bij stap 1. Hoe maak je van een goed voornemen een realistisch doel. Bedenk voor jezelf wat je bereiken wilt, met andere woorden stel een doel. Je wilt bijvoorbeeld gewicht verliezen. Een realistisch doel ! maar nog wel erg vaag…. Hoeveel wil je verliezen en in welke tijd wil je dit bereikt hebben? ( blijf realistisch ) En niet onbelangrijk waarom wil je dit doel zo graag bereiken? Wat brengt het je? Schrijf je realistische doel op voor extra houvast.

Nu heb je duidelijk wat je wilt.

En een duidelijke stap gezet in het realiseren van jouw doel. Want als je geen duidelijke doelen stelt maak je ze nooit waar.

Bedenk dan eens voor jezelf welke acties jij dagelijks doet die het bereiken van jouw doel in de weg staan en schrijf die op. Een lange lijst…? Bedenk voor jezelf wat je zou kunnen doen om deze lijst wat korter te maken.

Maak daarnaast een lijst van de dingen die je dagelijks doet die jou wel ondersteunen in het behalen van jouw doel. En wat je nog aan deze lijst zou kunnen toevoegen.

Als je hier elke dag bewust aandacht aan schenkt en bewust mee aan de slag gaat zul je zien dat je meters maakt in het bereiken van jouw doel.

En maak eens tijd om te luisteren naar dat innerlijke stemmetje wat jou de hele dag van alles influistert. Wat zijn dat voor verhalen en helpen ze je of belemmeren ze je in het bereiken van je doel? Focus een aantal keer per dag op dat stemmetje, luister en corrigeer het af en toe eens. Hoe vaker je dit bewust doet hoe vaker je jezelf zult betrappen op dat het corrigeren niet meer nodig is.

En deel je doel met je omgeving. Zo krijg je extra motivatie om vol te houden, wordt je regelmatig herinnert aan jouw doel en val je minder snel terug in oude gewoonten. En ook niet onbelangrijk, zo kun je bereikte mijlpalen naar jouw doel samen vieren. Want hard werk mag tenslotte ook beloond worden. PS Heb je naast deze houvast nog een steuntje in de rug nodig. Vraag ons dan eens naar de mogelijkheden. (want he… opgeven was geen optie he 😉)