Gratis loopbaanadvies voor rijksmedewerkers

Inschrijven

Aanvragen vergoeding loopbaanadvies

Om een vergoeding bij het A+O fonds Rijk aan te vragen zijn 5 stappen nodig die hieronder worden toegelicht. Een aanvraag voor een vergoeding loopbaanadvies kan uiterlijk tot en met 30 juni 2022.

Het A+O fonds Rijk is van plan na 30 juni 2022 te stoppen met de regeling, maar op is op. Wanneer het beschikbare budget eerder dan deze datum wordt uitgeput, stopt de regeling op die datum. Houd daarom www.aofondsrijk.nl in de gaten voor de actuele sluitingsdatum.

Data om te onthouden

 • 30 juni 2022: sluitingsdatum aanvraag subsidie loopbaanadvies.
 • 31 januari 2023: uiterste datum afronding loopbaanadvies.
 • 31 maart 2023: uiterste datum declareren factuur loopbaanadvies.

5 stappen aanvraagprocedure:

Stap 1: Maak kennis met een loopbaanadviseur van Coachweb.

Stap 2: Maak afspraken over je advies. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan met de loopbaanadviseur en maak afspraken over het loopbaanadvies (zie hieronder). Je kunt je afspraak telefonisch plannen (088-80 10 400) of via een mailbericht (info@coachweb.org) Tijdens het intakegesprek kun je kijken of het klikt met de loopbaanadviseur en kun je bespreken hoe je het advies wilt ontvangen. Klikt het met de loopbaanadviseur, dan zorgt Coachweb voor een persoonlijke offerte die aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Adviestrajecten worden volledig, maar tot een maximum van € 1.500 excl btw vergoed.

Waaraan moet het advies voldoen? Het beste loopbaanadvies krijg je door minimaal drie gesprekken aan te gaan van een of anderhalf uur met de loopbaanadviseur. Overleg dit zelf met de loopbaanadviseur. Het loopbaanadvies wordt door de adviseur in een schriftelijke rapportage opgeleverd en bevat de volgende elementen:

 • bespreking uitslag gesprekken en onderzoeken;
 • jouw competenties;
 • jouw ontwikkelingsmogelijkheden;
 • de mate waarin jouw potentie volgens de loopbaanadviseur en je eigen inzicht daarin op elkaar aansluiten;
 • inschatting van jouw arbeidswaarde;
 • een persoonlijk en concreet advies over hoe je met je carrière om kan gaan. De loopbaanadviseur voorziet alle correspondentie van het dossiernummer en jouw NAW gegevens.

Op het moment dat je toezegging hebt van het ‘Besluit tot toezegging van een financiële bijdrage voor een loopbaanadvies’, dan weet je zeker dat je het loopbaanadvies vergoed krijgt. Zodra dat duidelijk is kan het traject van start.

Stap 3: Maak een account aan bij A+O fonds Rijk. Vraag een inlognaam en wachtwoord aan op: www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl. Upload een kopie van jouw recente loonstrook als bewijs dat je bij het Rijk werkt. Maak je burgerservicenummer (BSN) zwart voordat je de loonstrook gaat uploaden. Dit ter bescherming van jouw persoonsgegevens. De loonstrook zal na beoordeling van de aanvraag worden verwijderd.

Stap 4: Offerte uploaden. Upload de offerte die je ontvangen hebt van de loopbaanadviseur. Per e-mail ontvang je daarna het ‘Besluit tot toezegging van een financiële bijdrage voor een loopbaanadvies’. Na bevestiging van je toezegging, kun je met je loopbaanadviseur aan de slag!

Stap 5: Declareren vergoeding. Nadat je het loopbaanadvies ontvangen hebt kun je als volgt declareren:

 • Log in met je inlognaam en wachtwoord op: loopbaanadvies.aofondsrijk.nl.
 • Verklaar dat je het loopbaanadvies schriftelijk hebt ontvangen. Dit doe je door een vinkje te zetten op de daarvoor bestemde plaats op de website.
 • Upload de factuur van de loopbaanadviseur. Declareer de factuur binnen zeven maanden na ontvangst van het ‘Besluit tot toezegging van een financiële bijdrage’. Wacht je langer dan zeven maanden, dan vervalt de toezegging.
 • Als je reiskosten hebt gemaakt, kun je € 0,19 per kilometer declareren ongeacht de wijze van vervoer. Reiskosten worden alleen vergoed voor zover deze niet op andere wijze al worden vergoed.

Tip: A+O fonds Rijk keert uiterlijk 4 weken nadat je de vergoeding hebt gedeclareerd het toegezegde bedrag uit. Bespreek deze termijn met je loopbaanadviseur zodat je het bedrag niet hoeft voor te schieten.

  Heb je vragen over het gratis loopbaanadvies?

  Neem contact met ons op via mail of bel ons op het nummer: 088-80 10 400.

  Coaching is key

  Investeren in training, zonder te zorgen dat je het geleerde ook echt in praktijk brengt. Dat is toch zonde? Bij Coachweb zorgen we dat je investering écht waarde krijgt. Bij ons weet je zeker dat het geleerde (training) onderdeel wordt van jouw werkwijze (coaching). Sterker nog: we helpen je om jezelf iedere dag te blijven uitdagen, waarbij je nieuwe vaardigheden je helpen. Excuses? Die verdwijnen naar de achtergrond. Wat voortaan centraal staat, is het resultaat.

  Samen realiseren we groei!
  Customers and coaches connected 

  Wanneer zet je coaching in?

  Coaching betekent groei. Groeien kan een hele uitdaging zijn. Soms is het bijvoorbeeld lastig om je spreekwoordelijke voet van de rem te halen. Je bent niet tevreden met de huidige situatie. Je zit niet lekker in je vel, of misschien maak je je we zorgen om een dreigend (arbeids)conflict. Je weet dat het anders moet en dat wil je ook, maar hoe?

  Tijd om een coach in te schakelen. Om samen te kijken naar wie jij bent. Waar ben je goed in? Wat doe je graag? Maar ook: waar belemmer je jezelf? Hoe reëel zijn je toekomstdromen? Je coach helpt je jezelf beter te leren kennen. Jullie brengen in kaart wat belangrijk voor je is onderzoeken wat jouw kracht voor anderen is. Zo krijg je zicht op je talenten en ambities en leg je de basis voor je persoonlijke actieplan!

  Een coach die bij je past

  Coachweb biedt een aantal coachingspakketten aan. Jij kiest simpelweg het pakket dat bij je past. Ook zorgen we voor een coach die je begrijpt en met wie je een klik hebt. Natuurlijk zijn ze allemaal hoogopgeleid en aangesloten bij brancheverenigingen, maar minstens zo belangrijk is een goede match. Tijdens een (vrijblijvend) intakegesprek maak je nader kennis met de coach die we voor je selecteren. Als je coach bij je past, starten we het traject!