Helen Akkerman

Re-integratiecoach/loopbaancoach

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Hoe werk ik: Ik houd ervan te onderzoeken waar iemand blij van wordt en dan samen een plan van aanpak maken hoe we de doelen bereiken. Ik help iemand door te zetten en durf aan elke werkgever een werkervaringsplaats te vragen. Samen gaan we resultaten boeken. Ik toon lef en doorzettingsvermogen om mijn kandidaat op weg te helpen. Ik word graag ingezet op re-integratie vraagstukken en 2e-spoortrajecten.

Mijn specialisaties: 2e-spoortrajecten, haalbaarheidsonderzoek, loopbaanbegeleiding, recruitement en outplacement.

Technieken die ik inzet: Ik werk graag met de beroepenschatkist, kernkwadranten van Offman, het maken van een goede pitch op een (hip) CV en jobhunting. Daarnaast geloof ik in de kracht van een werkervaringsplaats. Door eigen ervaring is het fijn om in een ongedwongen setting, weer arbeidsritme en ervaring op te doen.

Mijn achtergrond: In het verleden ben ik zelf getroffen door ziekte en merkte dat het moeilijk is om terug te keren naar de arbeidsmarkt. Met behulp van een re-integratiecoach is dat gelukt. Het is een enorme eer om met mensen te werken die willen kijken naar waar hun passie ligt en waar wel mogelijkheden liggen. Het geeft zoveel voldoening als ik, met mijn kennis en kunde, heb kunnen bijdragen aan de werkmogelijkheden van andere mensen. Mijn werkveld richt zich van twintigers tot en met zestigers en van fysieke klachten tot mentale stress. Laag, middelbaar of hoogopgeleiden en hoogbegaafden zijn allen bij mij aan het goede adres. Door ruime ervaring met hoogbegaafde cliënten, ben ik inmiddels deskundige op dit gebied.

Naast mijn werk: Je kunt me ’s nachts wakker maken voor een ballonvaart, dat lijkt me nog zo leuk om een keer te doen. Liefst bij zonsopgang, waardoor het nodig is om in de nacht op te staan. Ik hou van avontuurlijke dingen, zoals kayaktochten door Scandinavië, bungy jumpen, bergsporten, zaken waar lef voor nodig is.

Ik vind Helen ontzettend positief. Juist doordat ze met een onbekende het gesprek aan gaat en ontdekt waar je kracht ligt. Door dit loopbaantraject zijn mijn ideeën gefilterd en is het duwtje in de juiste richting gegeven, net wat ik nodig had.

Het is fijn om als alleenstaande moeder weer in het werkleven te integreren en begrepen te worden. Zonder enorme druk maar door dicht bij jezelf te blijven.

Petroesjka Hendriksen