Maureen Bolwerk

Loopbaancoach/trainer

Blijf jij de regie houden over je eigen loopbaan?

Hoe werk ik: Het decor van mijn coachsessies is veelal de natuur, waar medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Wandelen in een natuurlijke omgeving zet je hersenen in een andere mindset waarbij creatief denken wordt gestimuleerd. Medewerkers stellen zich dan meer open voor zelfreflectie.

Ik werk graag met HR professionals en hoogopgeleiden die dreigen vast te lopen in hun baan en privé situatie. In mijn coaching maak ik vaak gebruik van de natuur en breng ik je letterlijk in beweging. 

Mijn missie: Ik heb een passie voor groei van mensen en organisaties. In mijn (team-)coaching en HR-advisering staat ´communicatie van binnen naar buiten’ centraal, want als je vertelt wat je bezighoudt en wat je waarden zijn ontstaat er meer vertrouwen en verbinding met elkaar.

Mijn specialisaties: Als toegepast psycholoog maak ik in mijn coaching graag gebruik van evidence based vragenlijsten. Ook maak ik gebruik van de werkenergieanalyse®. Ik heb verschillende coachopleidingen gevolgd: Loopbaanontwikkeling en -coaching, Methodische werkbegeleiding, Leefstijlcoaching en Wandelcoaching. Ook heb ik verschillende trainingen gevolgd met specifieke coachtechnieken.

Technieken die ik inzet: Evidence based vragenlijsten en de werkenergie analyse hebben mijn voorkeur. Maar mijn toolbox is veel groter. Ik zet in wat nodig is en dat is voor elke kandidaat net weer even anders.

Mijn achtergrond: Mijn HR achtergrond en opleiding strategic management in HRM, zie ik als toegevoegde waarde in mijn coaching omdat ik goed bekend ben met personeelsbeleid, organisatiedynamiek en medewerkerstevredenheid. Ik heb veel ervaring met het opsporen en analyseren van personele problemen en kansen. Ik spar met directie en/of HR over personele vraagstukken en lever graag een bijdrage aan het vergroten van bijvoorbeeld de bevlogenheid en werktevredenheid van medewerkers. Ik neem een bemiddelende rol in bij conflictsituaties waarbij ik zowel werkgevers- als werknemersbelang bewaak.

Naast mijn werk: Ik houd ervan om me te ontspannen door me in te spannen op het hockeyveld, de tennisbaan en als sportinstructeur sportles te geven. Daarnaast vind ik het heerlijk om een lange wandeling met onze hond te maken. Gezellig met mijn man en drie kinderen een film kijken. En in de winter ga ik graag skiën.

Maureen is enthousiast, nieuwsgierig, stelt duidelijke vragen en kan goed luisteren.  

Ik zou een loopbaantraject aanraden omdat ik het enorm fijn vond om iemand van coachweb helder met brede kijk mee te laten kijken. Weer even, zeker ook in deze covid-periode, fijn om naar de komende periode te kijken. Ik heb weer grip, vertrouwen en plezier voor de langere termijn neergezet! 

Bianca van de Burgt

Wat een leuke en inspirerende gesprekken hebben ik en Maureen gehad! Ik vind Maureen een fijn, rustig persoon waar je vragen bij kan stellen. Ook de spiegel die je voorgehouden wordt geeft nieuwe inzichten; waar liggen nu echt je kwaliteiten, wat zijn je valkuilen en welke uitdagingen horen hierbij.

Tijdens een aantal gesprekken is er een persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt. Hierin is beschreven wat de actiepunten en doelen zijn die ik kan gebruiken voor de toekomst en wat de mogelijkheden zijn om plezierig naar je werk te gaan en blijven gaan.

Anoniem