Merel van Veenendaal

Coach/trainer

Een sterk managementteam is de sleutel tot succes!

Hoe werk ik: Door allereerst goed te luisteren en te kijken. In mijn werk combineer ik technieken en methodes met persoonlijke inzichten. Authenticiteit, verbinding, humor en betrokkenheid staan daarbij centraal. Ik verdiep mij graag in karakters en werkomgevingen, iedereen is immers anders. Ik houd er van om te werken met mensen die vanuit eigen regie een stap willen maken. Die voelen dat er meer in zit, maar geen idee hebben waar en wat ze daarmee moeten doen. Ze voelen dat ze nog niet alles wat er in ze zit benutten en hebben de wens om dit wel te doen. Zij zoeken hulp om dit in zichzelf te ontdekken, het lef om dit aan te gaan en wat steun om hierin te volharden.

Ik wordt graag ingezet bij team en management ontwikkeling. Ik maak gebruik van instrumenten die een helder inzicht geven van talenten en vaardigheden van alle teamleden met als doel het bouwen van goed werkende organisaties.

Mijn missie: Ik sta keer op keer versteld van de verandering die mensen door kunnen maken wanneer ze echt met zichzelf aan de slag gaan. Dat is zo’n mooi proces en is tegelijkertijd zo dapper en kwetsbaar. En om dat te kunnen faciliteren blijf ik me ontwikkelen zodat ik ze steeds weer nieuwe tools kan bieden en kan experimenteren met nieuwe werkvormen!

Mijn specialisaties: Ik help professionals om zelf regie te nemen in het vinden en verstevigen van de eigen authenticiteit. Dit doe ik door middel van assessments, trainingen en coaching in groepen en individueel. Mijn trainingen richten zich op soft skills en team building, omdat ik er van overtuigd bent dat je vanuit een gezamenlijke taal en ervaring een basis kunt leggen voor persoonlijke groei en groei als team. Zelf houd ik ervan om met mijn coaches te werken in de ruimte en met name de methodieken die vanuit beweging werken, zet ik erg graag in.

Technieken die ik inzet: Ik word graag ingezet bij assessments, trainingen en coaching in groepen en individueel. Als assessmentsmethodiek gebruik ik met name de TMA omdat deze van de positieve psychologie uitgaat van de talenten van een individu of team. Mijn trainingen richten zich op soft skills en teambuilding, omdat ik er van  overtuigd ben dat je vanuit een gezamenlijke taal en ervaring een basis kunt leggen voor persoonlijke groei en groei als team. Bij coaching gebruik ik alles wat in mijn rugzak zit en dat is ondertussen best een hele brede set aan methodieken. Zelf houd ik ervan om met mijn coaches te werken in de ruimte en met name de methodieken die vanuit beweging werken, zet ik erg graag in.

Mijn achtergrond: Ik ben HBO opgeleid in de logistiek maar ben altijd bezig geweest met de menselijke factor. Gedurende de jaren heb ik mijn kennis en ervaring verrijkt met allerlei coachopleidingen. Ik volg nog steeds allerlei studies omdat ik denk dat ik nooit ben uitgeleerd en steeds nieuwe dingen wil ontdekken.

Naast mijn werk: Ben ik vooral trots op mijn 2 meiden en ik houd van gezelligheid en samen dingen ondernemen. Met mijn gezin, familie, vrienden en in sport. Als iemand iets nieuws voorstelt, roep ik vaak al “ja, leuk” voordat ik heb nagedacht of dat wel past. En ja, van die onverwachte dingen op mijn pad krijg ik enorm veel energie!