Monique Van Kemenade

Loopbaancoach/specialist hoogbegaafdheid

 

Je kunt pas echt jezelf zijn als je jezelf kent! En accepteert…

 

Hoe werk ik: Mijn grootste kracht is dat ik heel goed, begrijpelijk en duidelijk onder woorden kan brengen waar de valkuilen van hoogbegaafden zitten, maar ook wat hun kwaliteiten zijn. Ik werk vervolgens heel praktisch en doelgericht samen met jou om jou stappen te laten maken in je persoonlijke ontwikkeling en groei. De eerste stap is bewustwording en inzicht brengen in je automatische vaste gedachten- en gedragspatronen en de vaak belemmerende overtuigingen die je over jezelf hebt aangenomen. Vervolgens stimuleer en begeleid ik je erbij om deze automatische gedachten- en gedragspatronen en overtuigingen ook daadwerkelijk los te laten en te doorbreken zodat jij de beste versie van jezelf kunt zijn.

Mijn missie: Ik geloof erin dat je door meer zelfkennis en zelfacceptatie, meer zelfvertrouwen en levensgeluk krijgt en daar help ik iedereen heel graag bij. Daarbij is het voor mij wel belangrijk dat iedereen daarin ook zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en er ook echt zélf iets aan wil doen, want de sleutel tot de oplossing zit in jezelf. Soms zitten bepaalde overtuigingen of emoties echter zo diep geworteld of zit je hoofd gewoon zo vol, dat je er zelf niet helemaal bij kunt komen. In zulke gevallen kan ik met een Acces Bars behandeling helpen.

Mijn specialisaties: Ik ben specialist op het gebied van Hoogbegaafdheid en Hoog-intelligent Autisme (Syndroom van Asperger) en Hooggevoeligheid (HSP). Ik houd ervan deze mensen te begeleiden in de zoektocht naar zichzelf en wat bij hun past en de manier waarop ze met de buitenwereld op hun werk en privé omgaan.

Technieken die ik inzet: Hoogbegaafden en HSP Coaching, Transformatie & Life Coaching, NEI- en NLP-coaching, Rationeel Emotieve Therapie, Verandermanagement, Systemische Interventies en Bars behandelingen van Acces Consciousness. Daarnaast ben ik ook Coach Werkplezier en Duurzame Inzetbaarheid en begeleid ik op adequate wijze mensen die in een langdurig ziektetraject zitten vanwege depressie of Burnout naar een terugkeer in het arbeidsproces. Ik begeleid re-integratie-trajecten en Spoor 1 en Spoor 2 Trajecten en help bij het kiezen van de juiste loopbaan, werkplek of omscholing, omdat plezier in het werk dat je doet of tijdens de studie die je volgt, alles bepalend voor je gemoedstoestand en weerbaarheid is en een wereld van verschil kan maken en dat is meteen mijn drive!

Mijn achtergrond: Al op jonge leeftijd stelde ik veel vragen en wilde dingen weten waar anderen niet eens over nadachten. Daardoor ben ik me steeds meer gaan aanpassen en liet ik gewenst gedrag zien. Ik was dé perfecte kameleon. Ook ging ik me steeds meer bewijzen om er toch maar bij te horen en te laten zien dat ik ook slim en goed en leuk en aardig enz.. was. Ik was als een spons en verslond boeken en informatie en vond daar de verdieping en verbinding die ik zocht. Daar werd ik niet teleurgesteld of afgerekend, maar toch wilde ik nog altijd het liefste “gewoon” zijn en erbij horen en vrienden maken. Pas toen ik zelf moeder werd en door mijn eigen kinderen opnieuw geconfronteerd werd met het feit dat anders denkenden niet binnen het huidige onderwijssysteem of in de maatschappij passen, ben ik me er pas echt in gaan verdiepen . Daardoor kwam ik via mijn kinderen op het pad van hoogbegaafdheid.

Naast mijn werk: Heb ik een gezin met drie zoons. Ik ben enorm gedreven, leergierig en lees alles wat los en vast zit op het gebied van zelfontwikkeling binnen mijn expertise en volg daarin regelmatig cursussen, workshops en trainingen. Dat inspireert, motiveert, stimuleert en geeft mij energie. Daarnaast houd ik van het organiseren en bezoeken van Hoogbegaafden-Cafe’s, musicals, festivals en live concerten, reizen en samen met vrienden meedoen met een pub quiz of kaart- en bordspellen spelen.