COACHING IS VOOR SUKKELS!

WE HOREN IN HET KADER VAN COACHING VAAK DE VOLGENDE OPMERKING “EEN COACH? MAAR IK HEB TOCH HELEMAAL GEEN PROBLEEM?!”
nieuwsbrief november 2021

COACHING IS VOOR SUKKELS!

WE HOREN IN HET KADER VAN COACHING VAAK DE VOLGENDE OPMERKING “EEN COACH? MAAR IK HEB TOCH HELEMAAL GEEN PROBLEEM?!”

Veel mensen hebben geen idee wat de toegevoegde waarde van een coach is. En zeggen al snel een coach heb je als je psychische problemen hebt of een grote ster bent met veel te veel geld. En he ik ben toch geen yup?!

We leggen dan ook graag voor iedereen die dit heel hard roept maar stiekem toch wel benieuwd is of persoonlijke groei toch misschien wel wat voor hem/haar is uit wat nu eigenlijk de toegevoegde waarde is van een coach.

Een coach ondersteunt je bij jouw persoonlijke groei en bij vraagstukken waar je op een bepaald moment in je leven tegenaan loopt. Dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan klachten bij een burn-out, vraagstukken die je hebt binnen je loopbaan maar ook dingen waar je privé tegenaan loopt zoals bijvoorbeeld een scheiding of het verbeteren van je zelfvertrouwen zodat je ook eens nee kunt zeggen tegen die vriend of kennis.

Een coach deelt zijn kennis en kunde met jou en leert je vaardigheden die je nodig hebt om positief te veranderen. Een coach maakt je bewust van je gedrag, normen en waarden en leert je hoe je vaardigheden kunt inzetten en kunt groeien.

Een coach helpt je concrete doelen te stellen en zo je doelen sneller te bereiken. Door je een spiegel voor te houden laat je coach je zien wie jij bent en ontdek je je eigen (belemmerende) patronen.

Een coach zegt je niet wat je moet doen maar helpt jou focussen op jou kunnen en ondersteunt je het beste uit jezelf te halen. Het maakt vaak het maken van keuzes gemakkelijker als je er samen met jouw coach achter komt wat voor jou nou echt belangrijk is.

Om een lang verhaal kort te maken. Eigenlijk heeft iedereen baat bij een coach. Niet omdat we allemaal psychische problemen hebben maar omdat er in je leven altijd dingen zijn die je kunt/wilt verbeteren. Want wat is er nu mooier dan persoonlijk groeien?

P.S. Moeilijk om de confrontatie met jezelf aan te gaan of schaam jij je je probleem op tafel te leggen? GOED NIEUWS!  Dat betekent dat je op de hoogte bent van dat er iets speelt in jouw leven wat je graag zou veranderen. Daarmee is de eerste stap naar verandering en positieve groei al gezet!  😊