Hoe kan ik mijn merk succesvol positioneren in de markt?

Training Personal Branding

Vaak is het lastig uitleggen hoe je merk zich positioneert in de markt of je hebt een half uur nodig om te vertellen hoe jouw merk zich onderscheid… Geen probleem, wij helpen je!

Aanmelden

Hoe kan ik mijn merk succesvol positioneren in de markt?

Vaak is het lastig uitleggen hoe je merk zich positioneert in de markt of je hebt een half uur nodig om te vertellen hoe jouw merk zich onderscheid… Geen probleem, wij helpen je!

Hoe zou het zijn als je doelgroep helder heeft wat jouw toegevoegde waarden is van jouw merk (product of dienst)?

In deze training over Branding achterhalen we de kern van jouw merk, we omschrijven het merkgevoel zodat je straks je merk op een heldere en duidelijke manier in de markt kunt zetten.

In a nutshell

 • Het vinden of helder omschrijven van jouw onderscheidend vermogen
 • Het positioneren van jouw merk (branding)
 • Duur: 2 dagen
 • Verschillende data en locaties beschikbaar
 • Financiële investering van €997,- (ex BTW)

Wat gaan we doen?

Jouw merk staat ergens voor. Het heeft een reden van bestaan; waarom je bent begonnen en waarom je klanten jouw producten kopen. Vaak is het lastig te formuleren waarom jouw merk speciaal is en waarmee je onderscheid kunt maken in jouw marktsegment. Een goede strategie en koers moet eenvoudig en duidelijk zijn. Met een goede positionering kun je jouw merk laten groeien. Met behulp van een goede branding kan jouw doelgroep de juiste merkbeleving ervaren.

Als ondernemer heb je zelf een bepaald gevoel over je merk. Wat het inhoudt en wat het uit moet stralen. Maar hoe kun je dat gevoel definiëren en daadwerkelijk overbrengen aan je doelgroep? Daar is deze training het juiste hulpmiddel voor! We hebben een speciaal ontwikkelde methode die jou snel en effectief tot de kern brengt. Zo kunnen we met deze training jouw positionering uitwerken, strategie bepalen en de juiste koers uitzetten.

Wanneer doe je mee?

Wat is het resultaat

Heldere positionering van je merk
Heldere communicatie in alle mediakanalen zowel online als offline

 

Voor wie?

De training is voor iedereen die wil groeien met zijn of haar merk; start-ups en scale-ups, ZZP en MKB. Je kunt deelnemen met je eigen bedrijf, of het bedrijf waarvoor je werkt. Je hoeft geen voorkennis te bezitten over branding of marketing, alles wordt in de training stap voor stap uitgelegd. Er is plaats voor maximaal 12 personen, met een minimum van 4 deelnemers. Dit om de kwaliteit hoog te houden. Wanneer een datum wijzigt door te veel of te weinig deelnemers, zal er een vanuit de organisatie een nieuwe datum voorgesteld worden.

Heb je een vraagstuk waar je mee zit? Neem het mee naar de training, dan kunnen we het samen behandelen en kunnen we je direct handvatten meegeven waar je zelf mee aan de slag kunt.

Programma

Jouw ambitie, Jouw route

Aan het begin van de training bespreken we jouw ambitie. Waar wil je heen, hoe wil je groeien en wat wil je bereiken. Met het ‘Horizonmodel’ kunnen we deze vraag concreet gaan invullen. We gebruiken de ‘Kernwoorden piramide’ om jouw verhaal te definiëren en samen te vatten. We komen tot de kern van jouw merk, we omschrijven het merkgevoel op een heldere en duidelijke manier en kunnen daarna jouw merk met slechts drie zinnen omschrijven.

 

Oefeningen
 • Horizonmodel
 • Kernwoorden piramide
Resultaat
 • Helder beeld van de toekomst en doelen
 • De kern van het merk omschreven in 3 zinnen
De basis van Storytelling

Storytelling is een hot-item, een veel gebruikt begrip. Maar wat betekent het eigenlijk? En sterker nog, hoe pas je het nou eigenlijk toe in je merkstrategie. Met dit onderdeel van de training leer je de basisprincipes van Storytelling en hoe je deze kunt herkennen in communicatie. Aan de hand van twee oefeningen bepalen we jouw verhaal.

 

Oefeningen
 • Introductie Storytelling
 • Analyseer een Advertentie
 • Golden Circle van Simon Sinec
Resultaat
 • Basiskennis en toepassing van Storytelling
 • Herkennen van branding en visuele communicatie
 • Vaststellen van jouw verhaal
 • Focus aanbrengen
 • Creëren van merkgevoel
Storycanvas

Het Storycanvas model is een door Brandcoach ontwikkeld model waarin je overzichtelijk jouw verhaal kunt opbouwen. Hierin komen alle voorgaande fases bijeen zodat je aan het eind van deze training een compleet verhaal creëert dat je kunt gebruiken voor al je online en offline mediauitingen.

 

Oefeningen
 • Storycanvas
Resultaat
 • Overzichtelijk en compleet verhaal over jouw merk wat toepasbaar is voor alle mediakanalen
 • Je ontwikkelt een sterke basis voor jouw communicatieplan
Eigen vraagstukken

Heb je zelf vraagstukken waar je graag mee geholpen wordt? Neem deze mee naar de training. Samen kunnen we jouw vraagstukken behandelen en de oefeningen toespitsen op jouw behoeftes. Bereid het volgende voor: Omschrijving van jouw merk, de ambitie, de hulpvraag en een recent communicatie item.

Details

 

Start in medio 2020

Afhankelijk van de voorkeur bij inschrijvingen wordt de locatie van de training bepaald. Geef daarom bij jouw inschrijven jouw voorkeur aan.

Coachweb
Frontstraat 4B, Uden 

Strijp-CS
Torenallee 62-22, Eindhoven

Jouw investering voor deze tweedaagse training is €997,- exclusief BTW.
Naast je financiële investering verwachten we ook je inzet, samenwerking, openheid en enorm veel plezier.

De training wordt verzorgd door Daphne d’Achard van Brandcoach. Daphne is een ervaringsdeskundige in Marketing- en communicatiestrategieën. Ze ontwikkelt eigen methodes om tot creatieve en resultaatgerichte oplossingen te komen. Ze is energiek, daadkrachtig en een echte inspirator. Naast haar sterk ontwikkelde strategische kant, heeft zij ook ervaring als Grafisch vormgever en Art director.

“Ik heb een echte passie voor kennisoverdracht. Ik krijg energie van ingewikkelde vraagstukken en ben hongerig naar het leren van nieuwe dingen.”

Brandcoach is precies wat het woord zegt; jouw coach in Branding. Een creatief coaching bedrijf wat zich richt op positionerings- en promotietrajecten.

Brandcoach helpt bedrijven groeien. Bijvoorbeeld bij het lanceren van nieuwe producten, bewegen in nieuwe marktsegmenten en het aantrekken van nieuwe klanten.

Vind je het tof om te leren hoe je jouw verhaal professioneel kunt vertellen? Schrijf je dan nu in!

eventuele vragen of notities aan Coachweb