Sandra Raaijmakers

Coach/trainer

Take risks. If you win you’ll be happy, if you lose you’ll be wise. 

Hoe werk ik: Met advies, training en coaching ondersteun ik ondernemers in hun besluitvorming, proces- en teamoptimalisatie.

Ik luister naar wat er speelt vanuit strategisch oogpunt, kijk mee met teams en naar processen om zo snel te zien waar kansen liggen. Verbanden leggen en de oogkleppen af, zijn hierbij belangrijk.

Net als mensen laten groeien door te focussen op hun sterktes, vertrouwen en autonomie. Ik laat veel van mezelf zien, geef eerlijke feedback en kan direct en confronterend zijn waar nodig. Dit alles met veel enthousiasme en vanuit respect voor elkaar.

Mijn missie: Ik laat je graag zien hoe een verandering in de manier van besluitvorming, kan leiden tot winst op meerdere vlakken: Strategie, processen en betrokkenheid van je medewerkers, waardoor je je klanten nog beter kunt bedienen!  

Mijn specialisaties: Besluitvorming, strategie, procesoptimalisatie en leiderschap.

Technieken die ik inzet: Ik kijk voornamelijk naar de strategie van het bedrijf en hoe de bijbehorende processen en teams te optimaliseren. Luisteren, observatie, risico optimalisatie en economisch denken worden hierbij ingezet.

Training en coaching zijn onderdelen van mijn aanpak.

Mijn achtergrond: Een studie International Business and Languages en 20 jaar in het internationale bedrijfsleven. Hiervan 10+ jaar verantwoordelijk voor Europese teams en wereldwijde processen. Van Customer Service naar Consignatie en later Credit Risk Management. De laatste switch binnen de Amerikaanse organisatie  waar ik 14 jaar werkte, leidde me naar de afdeling Finance als Credit Risk Manager EMEA, met als specialisatie Risk Management en Economisch Denken. Brede achtergrond waarbij ik intern vele opleidingen heb mogen volgen.

Ik werd de “go-to” person binnen de regio omtrent besluitvorming. Dit leidde tot het verzorgen van trainingen en presentaties op seminars, tijdens sales meetings en verscheidene andere settings. Het begeleiden en ondersteunen van sales met als doel groei van de business en het ondersteunen van verscheidene logistieke en operationele vraagstukken, was een groot deel van mijn werkweek. Risico optimalisatie was daarbij key! Daarnaast was ik onderdeel van een global team om de credit risk afdeling te optimaliseren, waaronder de opzet van een global business service center in India.Tevens was ik verantwoordelijk voor de integratie van aangekochte bedrijven op gebied van Credit Risk Management in EMEA en de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de risk afdeling binnen de regio. De laatste jaren was ik lid van het Operation Lead Team in Nederland.

Naast mijn werk: Ik ben getrouwd en moeder van twee jongens Kalle en Stenn en vind familie en vrienden erg belangrijk! Ik ben graag buiten en heb veel van de wereld mogen zien.