Training Situationeel leidinggeven

 

Van nature beschik je over een persoonlijke voorkeursstijl van leidinggeven. Soms wordt een andere manier van leidinggeven verlangd vanwege de veranderde omstandigheden of vanwege specifieke behoeftes van medewerkers. Wil je het beste uit jouw medewerkers halen én uit jezelf? Gedurende deze training leer en oefen je verschillende leiderschapsstijlen toe te passen in verschillende omstandigheden. Op deze manier motiveer en stimuleer je jouw medewerkers in hun ontwikkeling en groeit hun betrokkenheid en productiviteit

Aanmelden

Onderscheidend

  • Trainingen worden verzorgd door zeer ervaren trainers
  • Trainingen worden zowel on- als offline aangeboden
  • Een training wordt altijd aangeboden in combinatie met individuele coaching. De training levert waardevolle inzichten, trainen + coaching zorgt voor gedragsverandering, permanente persoonlijke groei en resultaat.

Doel

Het leren en kunnen toepassen van de juiste leiderschapsstijl, afgestemd op de omstandigheden en de behoeftes van de medewerker.

Resultaat

  • Je kent de verschillende leiderschapsstijlen en weet in welke situaties je deze kunt toepassen
  • Je kunt deze verschillende stijlen flexibel inzetten, afgestemd op de situatie en de behoeftes van de medewerker
  • Je weet hoe je medewerkers kunt motiveren

Voor wie?

Voor leidinggevenden die willen ontdekken hoe je je leiderschapsstijl aan kunt passen aan de behoeftes van je medewerkers en verschillende situaties om zo het maximale uit je medewerkers en je team te halen.

 

 

Vooropleiding, voorkennis

Coachweb stelt geen specifieke eisen aan de vooropleiding. Er wordt van deelnemers verwacht dat ze reeds een leidinggevende functie bekleden.

 

Studiewijze

Studieduur

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 4 weken. De training bestaat uit 3 onlinebijeenkomsten óf uit 3 fysieke bijeenkomsten van 3 uur per bijeenkomst.

Maximale groepsgrootte online bedraagt 20 deelnemers. De groepsgrootte voor fysieke trainingen maximaal 12.

De dagopleiding bestaat uit 3 ochtendbijeenkomsten van 9.30 – 12.30 uur óf  3 middagbijeenkomsten van 13.30 – 16.30 uur.

De avondopleiding bestaat uit 3 bijeenkomsten van 19.00 – 22.00 uur.

 

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten, zowel on- als offline, zijn gericht op interactie tussen trainer en cursist én tussen cursisten onderling. Er wordt gebruik gemaakt van ervaringsleren wat inhoudt dat cursisten m.b.v. afwisselende werkvormen kennis en inzichten opdoen en waarbij vaardigheden worden geoefend. Hierbij staan eigen praktijksituaties centraal.

 

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal in de vorm van actuele artikelen, websites en films. Deze worden aangeboden via een digitale leeromgeving (DLO). Daarnaast staan ook huiswerkopdrachten op de DLO.

 

Studievoorbereiding

Iedere bijeenkomst vereist ongeveer 2 uur studievoorbereiding.

Inhoud training

De volgende onderwerpen komen aan bod

  • Verschillende stijlen van leidinggeven
  • Het motiveren van medewerkers
  • Het in kaart brengen van de behoeftes van je medewerkers
  • Oefenen met de verschillende stijlen van leidinggeven

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, het Coachweb-certificaat.

Details

 

2020:

Vanaf januari 2021 starten de trainingen iedere 14 dagen. 

Dagopleiding ma-di-wo-do-vr. Tijden van 9.30 – 12.30 uur of van 13.30 – 16.30 uur.

Avondopleiding op di- wo- en donderdagavond van 19.00 – 22.00 uur.

Locaties: Uden (hoofdkantoor), Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Utrecht, Nijmegen.

Het gehele trainingstraject van 3 dagdelen, zowel on- als offline, inclusief twee coaching sessies bedraagt € 695,00 (exclusief 21% btw).

Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, onderwijs, zorginstelling), dan ontvang je 10% korting op de prijs exclusief btw. De investering bedraagt dan € 755,00 inclusief btw. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Coachweb verzorgd zowel dag- als avond trainingen o.l.v. een gecertificeerde trainer met veel ervaring op dit vakgebied. De training wordt zowel on- als offline aangeboden. Daarnaast bieden wij twee individuele coaching sessies van 30 minuten aan in de tussenliggende weken van de trainingsdagen.

Iedere bijeenkomst vereist ongeveer 2 uur studievoorbereiding.

Kunnen we je helpen?

Onze collega Hetty helpt je graag met persoonlijk advies!

Info@coachweb.org

088 80 10 400